Vuur, Aarde, Lucht en Water tekens

DE RAM, LEEUW EN BOOGSCHUTTER ZIJN VUURTEKENS

Boogschutter

De vuurtekens zijn als vuur; ze zijn warmbloedig. Ze vlammen. Daardoor hebben deze sterrenbeelden een vurig temperament. Ze hebben veel levensvreugde en zelfvertrouwen. Maar net als vuur kunnen ze ook sterk ontvlambaar zijn en hoog opvlammen, maar daartegenover ook weer snel als een laag smeulend vuurtje rustig  gloeien.

Ram

Zoals vlammen in een vuur op en neer gaan. Vuur heeft lucht nodig. Een combinatie van vuur en lucht versterkt het vuurteken, maar brandt de lucht (het lucht teken) weg.

Leeuw

DE STIER, MAAGD EN STEENBOK ZIJN AARDETEKENS

Stier

Aardetekens zijn net als een akker die, als deze goed wordt bewerkt, een rijke oogst oplevert in de vorm van rijkdom. Echter, als de benadering te materieel is, levert hij onvruchtbaarheid.

Maagd

Aardetypes zijn aards, gedegen en krachtige types. Standvastig in hun houding. Soms onverzettelijk, zoals aarde kan zijn.

Steenbok

DE WATERMAN, TWEELINGEN EN WEEGSCHAAL ZIJN LUCHTTEKENS

Waterman

De luchttekens zijn alle licht en wendbaar. Ze zijn actief, beweeglijk en snel van begrip. Ze vinden het prettig om feiten en gegevens te verbinden. Het accent ligt op abstract denken, theoretiseren en het werken met ideeën.
Ze kunnen vernieuwers van het denken zijn.

Tweelingen
Het zijn veelal goede analytisch denkers.
Ze spreken gemakkelijk en zijn daarbij overtuigend.

Weegschaal

VISSEN, KREEFT EN SCHORPIOEN ZIJN WATERTEKENS

Vissen

Watertekens zijn allemaal gevoelige mensen. Zij uiten het wel alle drie zeer verschillend.
De Kreeft kruipt in zijn schulp en kan in een hoekje zitten kniezen.
De Schorpioen is net zo gevoelig maar slaat als reactie en als zijn wapen hard terug, want een vervelende opmerking raakt hem of haar net zo hard als die dat bij een Kreeft of bij de Vissen doet.
Vissen reageren hun gevoeligheid af door veel te gaan praten en overschreeuwen hun emoties.

Kreeft

.Watertypes zijn alle emotioneel. Dit geeft ze het vermogen om zich goed in te leven in anderen. Watertekens passen zich aan aan de omgeving zoals water zich aanpast aan de grilligheid van de vorm waarin zij zitten.

Schorpioen