Sterrenbeelden en Geboortehoroscopen

Geboortehoroscoop

Een geboortehoroscoop en het daarmee samenhangende sterrenbeeld is een wiskundige afbeelding met de zon, de maan en Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto in ons zonnestelsel op het moment van een geboorte staan.
Om, astrologisch gezien, de eigenschappen en kenmerken te kunnen zien van degene, voor wie de geboortehoroscoop wordt getrokken, is naast de plaats van deze planeten ook de stand die deze planeten ten opzichte van elkaar op het moment van de geboorte van groot belang. Daarom heb je, om een volledige geboortehoroscoop van iemand te trekken, naast de geboorte datum, ook de geboorte plaats en de exacte geboorte tijd nodig. Dat komt omdat de planeten bewegen en hun verhouding ten opzichte van elkaar voortdurend wijzigt.

Beperking

In de sterrenbeelden van jouwhoroscoop.nl beschrijven wij uitsluitend de kenmerken die de zon voor iemand die onder dat sterrenbeeld is geboren. Dat heeft als reden dat de zon de belangrijkste planeet is, waarop de astrologie is gebaseerd. De kenmerken van de zon in een sterrenbeeld komen bij iedereen uiteindelijk altijd naar voren.

Jouwhoroscoop.nl heeft naast de dag-, week en de beschrijving van het sterrenbeeld, de geboortehoroscoop, nog een onderdeel waarin je kunt lezen welke sterrenbeelden het beste bij jou passen en een deel waarin je kunt zien welke bekende of beroemde mensen er op jouw geboortedag zijn geboren.

Efemeriden

De invloed van de maan en de andere acht planeten kunnen om het bovenstaande hier niet worden beschreven.

Je hebt voor een complete geboortehoroscoop naast de datum ook de geboorte plaats, de geboorte tijd en daardoor ook de stand van de andere planeten nodig. Dat laatste is te bepalen met de z.g. efemeriden) waarmee de astroloog ook de stand die deze planeten ten opzichte van elkaar kan uitlezen op het moment van de geboorte.

Efemeriden zijn in tabellen opgenomen gegevens, die de posities aangeven van een hemellichaam voor toekomstige tijdstippen. De posities worden per jaar vooruit berekend en bijvoorbeeld voor de zon, de planeten en de maan opgegeven in de verschillende sterrenkundige almanakken.

Efemeriden worden niet alleen voor de astrologie gebruikt, maar ook in de sterrenkunde en bijv. ook in de architectuur.

Lees hier van alles over je sterrenbeeld!

Ram

Ram

21 MAR -19 APR
Stier

Stier

20 APR - 20 MEI
Tweelingen

Tweelingen

21 MEI - 20 JUNI
Kreeft

Kreeft

21 JUNI - 22 JULI
Leeuw

Leeuw

23 JULI - 22 AUG
Maagd

Maagd

23 AUG - 22 SEP
Weegschaal

Weegschaal

23 SEP - 22 OKT
Schorpioen

Schorpioen

23 OKT - 21 NOV
Boogschutter

Boogschutter

22 NOV - 21 DEC
Steenbok

Steenbok

22 DEC - 19 JAN
Waterman

Waterman

20 JAN - 18 FEB
Vissen

Vissen

19 FEB - 20 MRT