Over Astrologie

Wat is Astrologie?

In de astrologie gaat men er reeds vele duizenden jaren van uit dat de zon, de maan en de planeten invloed hebben op ons leven

Iedereen weet dat de stand van de maan bepalend is voor eb en vloed en daarop voortbordurend kun je tot de conclusie komen dat ook ons leven in belangrijke mate afhankelijk is van de stand van de zon en de maan en de planeten uit ons zonnestelsel. De astrologie is ontstaan door het constateren van terugkerende patronen in de standen van de planeten en die te combineren met gebeurtenissen en stemmingen.

Bewegende zon, maan en planeten

De zon, maan en planeten veranderen constant van positie. Ten opzichte van de aarde en ten opzichte van elkaar. Zo draait de aarde in één jaar rond om de zon en de maan in 24 uur rond de aarde. Een planeet als Neptunus doet er 164 jaar over om één ronde te maken.

Dierenriem

Astrologen hebben de baan die de aarde in een jaar aflegt, verdeeld in twaalf sectoren. Die twaalf sectoren vormen samen de dierenriem.

STERRENBEELD

Het teken dat iedereen kent als “zijn sterrenbeeld” is het teken waarin de zon op het moment van zijn of haar geboorte stond. Een sterrenbeeld is in de astrologie het zonneteken. Als je in tijdschriften, kranten e.d. leest wat er in een week of maand gaat gebeuren slaat dat alleen op de stand van het zonneteken.

GEBOORTE HOROSCOOP

Een geboortehoroscoop is niet meer dan de kaart van de stand van de zon, de maan en de negen planeten uit ons zonnestelsel op het moment van een geboorte. De planeten staan voor de astrologie in huizen en in zonnetekens en met de stand ten opzichte van elkaar trekt de astroloog conclusies hoe en wat de desbetreffende persoon aan karakter- en andere eigenschappen heeft.

Over ons

https://jouwhoroscoop.nl/wp-content/uploads/2020/11/jouwhoroscoop.png

Jouwhoroscoop.be heeft sinds 1 januari 2021 ook een Franstalige horoscoop site.
Stuur hem aan je Franse, Engelse of Duitse vrienden

http://horoscope-francais.fr

https://yourweeklyhoroscope.com

https://Ihrwochenhoroskop.de

Contact

Den Haag, Nederland
Copyright 2022 Jouwhoroscoop.nl | Realisatie: Jouw Internet Mannetje