https://jouwhoroscoop.nl/wp-content/uploads/2020/11/border_bottom_green.png

Sterrenbeeld
Steenbok

22 DEC - 19 JAN

Het Sterrenbeeld Steenbok beschrijft de invloed van de Zon.

Steenbok
https://jouwhoroscoop.nl/wp-content/uploads/2020/11/border_top_green.png

Sterrenbeeld Steenbok

Het Sterrenbeeld Steenbok zegt dat hij niet rust voordat hij de top van de berg heeft bereikt. Gevoed door de behoefte aan bezit en status, in het begin van zijn carrière gefinancierd met een hypotheek of lening, zal hij eenzaam, alle moeilijkheden doorstaand, zijn verantwoordelijkheid accepterend, serieus doorgaan. Hij heeft zijn doel pas bereikt door die hypotheek of lening te hebben afgelost. Niet eerder dan dat moment heeft de Steenbok een gevoel van veiligheid en voldoening.
Hij verwaarloost daardoor wel eens zijn gezin en loopt om al deze redenen de plezierige dingen van het leven vaak mis. Hij vindt tegelijkertijd niet het evenwicht tussen werk, liefde en ontspanning. Orde en ambitie zijn de kernwoorden van de Steenbok.

Sterrenbeeld Steenbok

Verder zegt het Sterrenbeeld Steenbok:

De Steenbok wordt in zijn vroege jeugd, bij het naar school gaan, al serieus en krijgt verantwoordelijkheidsgevoel. Hij doet het dan ook meestal goed op school en de latere opleidingen gaan hem eveneens goed af. Het zijn daardoor veelal professionals in hun vak, vaak in de financiële sector van het bedrijfsleven.
Een Steenbok houdt niet zo van al te veel emoties en zal daarom eerder zoeken naar een relatie met zekerheid en veiligheid. Een Steenbok geeft nogal eens een koele, afstandelijke indruk. Maar zoals bij vrijwel iedereen is hij voor zijn vrienden loyaal en betrouwbaar.
Het duurt vele jaren, voordat de Steenbok zich volgens geboortehoroscoop Steenbok realiseert dat het leven meer is dan werken, status en bezit vergaren. Hij kan enigszins jaloers zijn op anderen, die veel meer van het leven hebben genoten, maar hij blijft het probleem houden, dat hij zich geen rust en ontspanning gunt. Het leven blijft voor hem altijd een serieuze zaak.
Opmerkelijk is daarbij dat de Steenbok het niet moeilijk vindt om ouder te worden, waarbij het onderscheid gemaakt moet worden tussen oud zijn een oud worden. Ook met het oud zijn heeft de Steenbok geen moeite, terwijl veel mensen dat juist wel hebben. Die hebben alles over om nooit oud te zijn. De Leeuw voorop. Iedereen wil wel graag oud worden.

geboortehoroscoop Steenbok

Tot slot zegt het Sterrenbeeld Steenbok:

De meeste Steenbokken hebben een iets gemakkelijkere ‘tweede helft’ van hun leven, met wat meer ontspanning dan in hun eerste helft. Echter, het gevoel van zekerheid en status gaat nooit weg. Menopauzes gevolgd door het inlassen van een tweede jeugd is niet iets dat de Steenbok gauw zal overkomen.
Het Sterrenbeeld Steenbok zegt vaak dat de oudere Steenbok altijd met beide benen stevig op de grond zal willen blijven staan en maakt het leven daarom ook dan nog zwaarder dan menig ander. Hij gunt zich nog steeds niet de geneugten van het leven en blijft meer verantwoordelijkheid op zijn schouders nemen, dan echt noodzakelijk is.