Site pictogram Jouw Horoscoop

De 12 Sterrenbeelden

De 12 Sterrenbeelden

Westerse astrologie

De westerse astrologie kent deze 12 sterrenbeelden. Het zijn de  Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.
Klik op één van de afbeeldingen om de karakter eigenschappen en soms wat uiterlijke kenmerken van dat teken te lezen. Wellicht herken je dan iemand uit jouw omgeving die in dat sterrenbeeld past.

De 12 Sterrenbeelden zijn niet even groot als de maanden van het jaar en lopen evenmin exact parallel aan die maanden.

Karaktereigenschappen

In de westerse astrologie heeft ieder van de 12 sterrenbeelden eigen karaktereigenschappen en kenmerken. Die zijn ook afhankelijk van de plaats van de geboorte en daarmee van de stand van de 10 planeten uit ons zonnestelsel. En alle op het moment van de geboorte. Niet alleen de stand van die planeten is van belang, maar met name de stand ten opzichte van elkaar.
De planeten in onze astrologie zijn: de Zon, Maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. En als laatste de kleinste planeet van ons zonnestelsel Pluto.

De plaats van de zon bepaalt als belangrijkste planeet in de astrologie het sterrenbeeld.

Van iedereen kan een geboortehoroscoop worden getrokken. Daarvoor heb je naast de geboorte datum de geboorte plaats en de exacte geboorte tijd nodig. Dat komt omdat de planeten bewegen en hun verhouding ten opzichte van elkaar voortdurend wijzigt.

De Zon

Een geboortehoroscoop van jouwhoroscoop.nl beschrijft uitsluitend de kenmerken die de zon voor iemand die onder één van de sterrenbeelden is geboren. De kenmerken van de zon in een geboortehoroscoop komen bij iedereen uiteindelijk altijd naar voren.

Jouwhoroscoop.nl heeft naast de dag-, week en geboortehoroscoop twee pagina’s. Daarin kun je lezen welke sterrenbeelden het beste bij elkaar passen. Verder is er een deel waarin je kunt zien welke bekende of beroemde mensen er op jouw geboortedag zijn geboren.

Soms ben je er tevreden mee en soms absoluut niet.
Veel plezier ermee!

12 sterrenbeelden

Sterrenbeeld
Ram

21 MAR -19 APR

Sterrenbeeld
Stier

20 APR - 20 MEI

Sterrenbeeld
Tweelingen

21 MEI - 20 JUNI

Sterrenbeeld
Kreeft

21 JUNI - 22 JULI

Sterrenbeeld
Leeuw

23 JULI - 22 AUG

Sterrenbeeld
Maagd

23 AUG - 22 SEP
Mobiele versie afsluiten